7 Parasta kampanjavinkkiä!

Tiedätkö miksi seurakuntavaalit ovat loistavat vaalit? Siksi, koska näissä vaaleissa ei tarvitse kuin muutaman kymmenen ääntä päästäkseen läpi. Nappaa tästä itsellesi sopivimmat vinkit kampanjan tekoon!

  1. Sanoita omat arvosi ja vaalilupauksesi. Tee niistä parin lauseen kiteytys ja muutaman sanan slogan. Tässä ovat kampanjasi tärkeimmät tekstit! Käytä niitä vaalikoneessa, julisteessa, Facebookin taustakuvassa…
  2. Panosta hyvään vaalikuvaan! Selvitä, tarjoaako seurakuntasi ehdokkaille vaalikuvausta. Jos ei, pyydä kaveriasi ottamaan sellainen potretti, joka kertoo jotain sinusta. Kuka olet, millainen olet, missä vaatteissa ja paikassa viihdyt. Panosta kuvan laatuun ja selkeyteen.
  3. Parhaat kampanjakanavat sinulla on jo valmiina. Kerro vaaleista ja ehdokkuudesta somessa ja kehota ystäviäsi ja tuttujasi äänestämään sinua. Käytä vaalikuvaa profiilikuvana ja lisää kuvan päälle #minunkirkkoni –logo sekä vaalinumerosi. Helppoja välineitä kuvankäsittelyyn saat monista apeista tai yksinkertaisesta canva-ohjelmasta. Kerro somessa ehdokkuudestasi, vaalitapahtumista ja ennen kaikkea siitä, mitä arvoja sinä tahdot edustaa.
  4. Sinulla on jo valtavat verkostot! Kerro ehdokkuudesta sukulaisille, koulukavereille, työporukalle ja muille seurakuntasi nuorille. Montakohan kaveriaan mummosi voisi innostaa äänestämään sinua?
  5. Ole aktiivinen omalla listallasi ja osallistu seurakuntasi vaalitapahtumiin. Saat näkyvyyttä ja opit tuntemaan listasi jäseniä. Se auttaa sinua vaikuttamaan myöhemmin.
  6. Älä tee yksin, vaan yhdessä listan kanssa ja pyydä muutama kaveri sinulle kampanjatiimiksi. Yksi auttaa kuvaamaan, toinen hoitaa somea, kolmas pitää koko projektia hyppysissä. Kaikkien tehokkainta kampanjaa on se, kun kaverisi kertovat sinusta eteenpäin!
  7. Tee itsellesi ja tehkää listallenne juliste tai flyeri, jonka voi ripustaa kouluun, lähikauppaan ja antaa tutuille vietäväksi työpaikalle tai missä ikinä he liikkuvat. Muista pyytää mainostamiseen lupa, mutta älä arkaile. Todennäköisesti monia kiinnostaa kuulla ajatuksistasi!

Kampanjoinnissa vain taivas on rajana. Käytä mielikuvitusta ja muista, että monella paikkakunnalla hyvin pieni äänimäärä riittää valituksi tulemiseksi. TSEMPPIÄ KAMPANJAAN!

Ps. Lisää materiaalia kampanjoinnista löydät täältä.