Ajatuksia kirkolliskokouksesta!

Turun kristillisellä opistolla on viimeisen viikon aikana mietitty, pohdittu, äänestetty ja keskusteltu paljon. Eniten keskustelua on aiheuttanut tulevaisuus ja etenkin avioliittokeskustelu on aiheuttanut tunteita ja mielipiteenvaihtoa.

Olen monissa vaikuttamisorganisaatioissa vieraillut, ja yleensä ihmiset ottavat etenkin nuoret innokkaasti mukaan käytäväkeskusteluihin ja mielipiteenvaihtoon. Kuitenkin kirkolliskokouksessa paikkani tuntui olevan vain twitterissä, pois muiden tieltä. Halutaanko piirit pitää pieninä vai olenko minä vain epälähestyttävä ihminen?

Joskus kirkollispolitiikassa tuntuu, että uutena vaikuttajana on vaikea tulla mukaan toimintaan, eikä kirkolliskokous tehnyt tästä poikkeusta. Kuitenkin valonpilkahduksia osan kirkolliskokousedustajistakin löytyi, erityiskiitokset Katri Korolaiselle, Pekka Simojoelle, Jaakko Weurolle ja Sami Ojalalle innostavasta asenteesta ja avusta tulevaisuuden kehittämisessä!

Keskustelukulttuuri kirkolliskokouksessa saa minulta erityiskiitokset. Keskustelu on rauhallista ja ymmärtäväistä. Suurin osa kokousedustajista kuuntelee myös pidemmät ja puuduttavatkin puheenvuorot jotka venyvät yli kahdeksan minuuttisiksi. Oli mielenkiintoista ja ajatuksia herättävä kokous, toivottavasti tapaamme taas keväällä.


Aleksi Sandroos
Turun Arkkihiippakunnan edustaja Navi:ssa

Anton Sutinen
Kuopion Hiippakunta edustaja Navi:ssa ja Navi:n 1. varapuheenjohtaja

Tatu Karvonen
Oulun Hiippakunnan edustaja Navi:ssa

P.S.
Seuraa NAVI:a Twitteristä @Naviryhma !
Sieltä voit löytää esimerkiksi Twitter-äänestystuloksen seurakuntavaalien verkkoon siirtämisestä ja mielenkiintoista keskustelua kirkolliskokoukseen liittyen

NAVI TWITTERISSÄ

NAVI FACEBOOKISSA

NAVI INSTAGRAMISSA

NAVIN NETTISIVUT