Espoon hiippakunnan puheenvuoro

NAVI-ryhmä esittäytyy kevään aikana! Joka viikko pääset täällä blogissa tutustumaan yhden hiippakunnan tai järjestön edustajaan ja voit samalla viikolla seurata kunkin navilaisen eloa ja arkea Instagramissa ja Twitterissä.

Hiljaisella viikolla esittäytyy Espoon hiippakunnan edustaja Peter Torikka, 22. Seuraava esittelyteksti julkaistaan pääsiäisen jälkeen tiistaina 29.3.

 

 

”Olen Peter Torikka, 22-vuotias helsinkiläistynyt espoolainen. Tieni on kulkenut Espoon metsistä Lundin kautta Helsinkiin, jossa opiskelen oikeustiedettä. NAVI:ssa edustan Espoon hiippakuntaa ja toiminkin luottamushenkilönä Espoonlahden seurakunnassa sekä Espoon yhteisessä kirkkovaltuustossa.

NAVI:sta kuulin ensimmäistä kertaa viime seurakuntavaalien aikana löydettyäni NAVI:n Facebook-ryhmän. Tämä ensikosketus jäi tosin vain pintaraapaisuksi ja viimeistään Maata näkyvissä -festareilla minulle selvisi mikä se NAVI sitten loppujen lopuksi on. Seurakuntavaalien tulokset julkaistiin samoihin aikoihin, ja tultuani valituksi lähdin mukaan NAVI-ryhmään edustamaan Espoon hiippakuntaa.

Seurakuntavaaleissa kohderyhmääni olivat lapset ja nuoret. Nuorisotyö ja lapsityö kirkossa vaativat paljon resursseja osaavien työntekijöiden ja erilaisten tapahtumien muodossa, sillä näiden ikäluokkien toiminta ei synny itsestään toisin kuin esimerkiksi aikuis- tai seniorityöhön, jotka toimivat usein vapaaehtoisvoimin. Tärkeää on kuitenkin saada myös itse nuorten ääni kuuluviin: toiminnan ei pidä olla nuorisotyöntekijöiden ylhäältä sanelemaa, vaan nuorilla on oltava mahdollisuus myös itse vaikuttaa toimintaan.

Seurakunnan nuorisotyöllä on edessään muutoksia ja haasteita. Kirkon jatkuva jäsenkato tulee vaikuttamaan rippikoululeirien määrään ja suosioon tulevaisuudessa. Meillä Espoossa kaksi seurakunnan nuorisotilaa on joutunut niin sanotusti ”evakkoon” pakon edestä rakennusten saatua purkutuomion. Lisäksi sosiaalisen median yleistyminen tuo mukanaan uusia mahdollisuuksia nuorisotyön järjestämiseen ja nuorten äänen esille kuulumiseen. Kirkon onkin oltava siellä missä sen jäsenetkin ovat.

Suuret haasteet tuovat aina mukanaan uusia mahdollisuuksia. Vaikka jäsenkato uhkaakin, on tärkeää varsinkin näin pääsiäisen alla muistaa Se Todellinen Syy, miksi kirkko on olemassa ja miksi siihen kuulutaan. Aurinkoista pääsiäistä kaikille!”

”Minä olen viinipuu, te olette oksat. Joka pysyy minussa ja jossa minä pysyn, se kantaa paljon hedelmää; sillä ilman minua te ette voi mitään tehdä.” (Joh.15:5)