Ketä minun kannattaa äänestää?

Mistä tiedän, ketkä edes ovat ehdolla? Mitä eroja vaalilistoilla oikeasti on? Entä ehdokkailla? Miten se minulle sopivin ehdokas löytyy?
Vaalikoneesta löytyy ehdokasgalleria. Löydät sieltä kaikki seurakuntasi ehdokkaat. Hakutuloksia voi rajata myös vaalilistan ja iän perusteella.
Vaalilistojen agendoja on kuvailtu varsin vähän ja suurpiirteisesti. Valtakunnallisista vaaliohjelmista löydät tietoa täältä. Paikallisilla vaalilistoilla voi olla omia nettisivuja, Facebook-sivuja tms. Voit myös kysellä seurakunnan työntekijöiltä ja aktiiveilta luonnehdintoja.
Suuri osa ehdokkaista on täyttänyt vaalikoneen. Vastaa vaalikoneen kysymyksiin, ja se kertoo sinulle, ketkä ovat 3 eniten ja 3 vähiten kanssasi samaa mieltä olevaa ehdokasta. Tarkastelemalla profiileja näet myös, miten he ovat kommentoineet vastauksiaan. Sinulla ei tarvitse olla mielipidettä kaikkiin vaalikoneen kysymyksiin, voit vastata juuri niin moneen kuin haluat. Ohitat kysymyksen klikkaamalla ”en osaa arvioida”.
Vaaleissa on kysymys ihmisistä. Me muodostamme vahvoja mielikuvia ihmisistä jo ensivaikutelmien perusteella. Vaalikone tarjoaa paljon enemmän tietoa valintasi tueksi. Luota maalaisjärkeesi ja fiilikseesi!