Kirkolliskokous

Anton Sutinen ja Tatu Karvonen
Hei,

Tässä terveiset kirkolliskokouksesta NAVI edustajien näkökulmasta Turun kristillisellä opistolla on viimeisen viikon aikana keskusteltu, pohdittu ja äänestetty paljon. Eniten keskustelua on aiheuttanut Seurakuntavaalisäännösten tarkistaminen, Kirkon tulevaisuuskomitean mietintö, Utsjoen seurakunnan itsenäisen aseman turvaaminen ja isoimman osan keskustelusta vei kirkon avioliittokäsityksen laajentaminen.

Tulevaisuuskomitean mietinnön ponsi kehittää nuorten ja nuorten aikuisten osallisuutta kirkon hallinnon kaikilla tasoilla hyväksyttiin. Se on merkittävä uudistusaskel nuorten kuulemisen kannalta. Tämän ponnen hyväksyminen ei tarkoita vielä mitään konkreettista, mutta tämän johdosta aletaan miettimään millä käytännön toimilla tämä ponsi saadaan toteutumaan.

Nuorten teesit jaettiin kirkolliskokouksessa edustajille, jotka ottivat ne hyvin vastaan. Teeseistä syntyi iloksemme kysymyksiä ja pientä keskustelua. Yleisesti ottaen tuntui, että tällä kokousviikolla nuoria huomioitiin hieman paremmin, kuin aikaisemmin. Oli hieno nähdä tällä istuntoviikolla, että kirkolliskokousedustajat tulivat kyselemään ja kuuntelemaan nuorten ajatuksia. Syksyn istuntokaudella kirkolliskokousedustajat tuntuivat olevan huomattavasti kiireisempiä.

Tästä kaikesta pääteltäköön, että tulevaisuudessa on toivoa, mutta töitä sen eteen on tehtävä!

Terveisin,
Anton Sutinen ja Tatu Karvonen

PS. Muista osallistua keskusteluun vaikkapa twitterin avulla tai tulemalla paikan päälle. Seuraava kirkolliskokous on: ma 6.11- to 9.11.