Kuopion hiippakunnan nuoria ehdokkaita

Esittelemme kirkolliskokous- ja hiippakuntavaltuustovaalien nuoria ehdokkaita. NAVI-ryhmä on pyytänyt esittelyt kaikilta 18-30-vuotiailta ehdokkailta, joiden yhteystiedot saimme hiippakunnilta, ja julkaisemme kaikki saamamme vastaukset.

Kaikkiin nuoriin ehdokkaisiin voi tutustua Kirkkohallituksen Ehdokasgalleriassa.

Kysyimme:
1. Kuka olet? [nimi, ikä, kotipaikkakunta, mitä teet elämälläsi (ammatti/toimi)]
2. Mihin olet ehdolla? (kirkolliskokous ja/vai hiippakuntavaltuusto)
3. Miksi olet ehdolla vaaleissa?
4. Millainen on tavallinen tiistai-iltasi?
5. Mitkä ovat keskeisimmät vahvuutesi luottamushenkilönä?
6. Mitä kolmea asiaa haluaisit eniten muuttaa/edistää kirkossa?
7. Mikä on lempiraamatunkohtasi?

Nieminen, Laila

Kirkolliskokousvaalit: nro 57

Hiippakuntavaltuustovaalit: nro 21

1. Olen Laila Nieminen, 25v. Asun Joensuun Rantakylässä. Olen juuri valmistunut teollinen muotoilija. Aiemmalta koulutukseltani olen metalli ja -kivialan artesaani. Toimin Rantakylän seurakunnassa Seurakuntaneuvostossa ja Yhteisessä kirkkovaltuustossa. NNKY:n paikallisyhdistyksen hallituksessa ja naisen kansainvälisen kokkikerhon ohjaajana.
 
2. Ehdolla Kirkolliskokous ja Hiippakuntavaltuustoon.
 
3. Olen ehdolla vaaleissa, sillä uskon että nuoria uskovaisia tarvitaan toimimaan laajemmin kirkollisissa piireissä. 
Minua kiinnostaa kirkolliskokous ja hiippakuntavaltuustossa toimiminen ja tulevaisuus.
 
4. Tavallisena tiistai-iltana olen yleensä käynyt tanssitunnilla ja tästä eteenpäin aion osallistua Joensuun Nuorten aikuisten K-18 iltoihin Joensuun seurakuntatalolla.
 
5. Vahvuuteni luottamushenkilönä on aito kiinnostus kanssa kulkioihin ja seurakuntaelämään.
 
6. Haluan edistää kirkossa. Uskoa saarnata vahvasti Jumalan sanaa. Toivoa herätää seurakuntalaisissa uskoa tulevaisuuteen. Rakkautta antaa onnettomalle apua ja ahdistuneelle turvaa. 
 
7. Mielestäni yksi tällä hetkellä ajankohtaisin Raamatun sana löytyy Uudesta testamentista. Jaakobin kirje, 2 luku. Jakeet: 5-7 sekä 14-17:
” 5 ’Kuulkaa, rakkaat veljeni! Onhan Jumala valinnut juuri maailman silmissä köyhät olemaan uskossa rikkaat ja perimään valtakunnan, jonka Jumala on luvannut häntä rakastaville. 6 Mutta te häpäisette köyhän. Eivätkö juuri rikkaat sorra teitä ja raahaa teitä oikeuden eteen? 7 Eivätkö juuri he herjaa sitä jaloa nimeä, joka on lausuttu teidän ylitsenne?
14 Veljet, mitä hyötyä siitä on, jos joku sanoo uskovansa mutta häneltä puuttuvat teot? Ei kai usko silloin voi pelastaa häntä? 15 Jos veljenne tai sisarenne ovat vailla vaatteita ja jokapäiväistä ravintoa, 16 niin turha teidän on sanoa: ”Menkää rauhassa, pitäkää itsenne lämpimänä ja syökää hyvin”, jos ette anna heille mitä he elääkseen tarvitsevat. 17 Näin on uskonkin laita. Yksinään, ilman tekoja, se on kuollut.’ ”
 
 

Sutinen, Anton

Kirkolliskokousvaalit: nro 58
Hiippakuntavaltuustovaalit: nro 23
 
1. Anton Sutinen, 23 v, Joensuu, merkonomi ja restonomiopiskelija
2. Kirkolliskokous ja hiippakuntavaltuusto
3. Haluan olla rakentamassa rohkeaa ja ajassa elävää kirkkoa, joka rakentuu seurakuntalaisia varten ja jossa vapaaehtoisuus on tärkeää.
4. Menen usein johonkin kokoukseen ja kerran kuussa olen Twitter-raamattutunnilla klo 20-20:30 @Twaamattu
5. Olen valmis ideoimaan, mutta myös itse toteuttamaan ajatuksia. Olen ylpeä, että ideani ovat toteuttamiskelpoisia ja niihin ei tarvitse käyttää kirkon rahaa paljoa.
6. – Kirkon hallintorakenteet kuntoon, jotta toiminta pystytään ylläpitämään vielä 100 vuodenkin päästä.
– Kirkon on näyttävä katukuvassa vahvemmin, olemalla läsnä siellä missä ihmiset ovat esim. menemällä kauppakeskuksiin ja toreille silloin kun ihmisiä siellä liikkuu.
– Mobiiliteknologian hyödyntäminen esim. live-jumalanpalvelukset Twitteriin tai oma esirukouspyyntö kännyllä juuri ennen messua saarnatuolin Ipadille,
7. Vuorisaarna Matt 5-7

Huomenna 21.1. esittelemme Lapuan hiippakunnan nuoria ehdokkaita!