Mietteitä puheenjohtajavuodesta

Kolme vuotta sitten aloitin NAVI -toiminnan Kuopion hiippakunnan edustajana. Silloin en tiennyt tarkalleen mitä NAVI käytännössä tekee. Nopeasti huomasin kuinka laaja-alaisesti NAVI toimii kirkollisessa vaikuttamisessa ja miten hyvin NAVI:a huomioidaan kirkollisessa päätöksenteossa. NAVI:n kautta olen päässyt tutustumaan kirkollisen päätöksenteon ytimeen kirkolliskokouksessa. Kirkolliskokous on paikka, jossa vaikutetaan keskustelemalla edustajien kanssa kirkolliskokousviikon aikana ja antamalla lausuntoja valiokunnille. Itselleni kirkolliskokous on ollut NAVI:n toiminnan kohokohtia vaikuttaa.

Kolme vuotta on lyhyt matka verraten 500 -vuotiseen reformaatioon tai Suomi 100 -juhlavuoteen. Vaikuttamisessa olemme päässeet eteenpäin kolmen vuoden aikana olemalla esillä vahvemmin kirkolliskokouksessa ja keskustellen aktiivisesti erilaisista vaikuttamismahdollisuuksista kirkossa. Reformaation juhlavuosi on näyttäytynyt kauniisti kirkollisella kentällä. Odotan innolla virallista Suomi 100 –juhlavuoden päätöstä itsenäisyyspäivänä.

Kannattaa rohkeasti ottaa yhteyttä NAVI-ryhmään, jos haluat järjestää nuorten aikuisten vaikuttamistoimintaa omassa seurakunnassasi. Ryhmällä on hyviä ideoita erilaisiin vaikuttamiskeinoihin. Ensi vuoden jatkan vielä itsekin NAVI:ssa.

Kiitos kaikille, joiden kanssa on tänä vuonna työskennelty erilaisilla foorumeilla. Rauhaisaa adventinaikaa!

Iloisin terveisin,

Anton Sutinen

NAVI:n pj vuonna 2017

Anton on vetänyt NAVI:n toimintaa viimeisen vuoden. Kiitos Anton suuresta panoksestasi nuorten hyväksi! NAVI:n ensi vuoden puheenjohtajisto valitaan nyt sunnuntaina. Antoninkin saamme onneksi pitää mukana. Hän jatkaa Kuopion hiippakunnan edustajana.