NAVI paikalla kirkolliskokouksessa

Kirkolliskokousviikko on jälleen edessä. NAVI on mukana katselemassa, kuuntelemassa ja ennen kaikkea keskustelemassa kirkolliskokousedustajien kanssa. Tämä keväänä nuorten osallisuus on keskiössä. Tulevaisuusvaliokunta on tehnyt kirkolliskokoukselle mietinnön kirkon rakenteiden uudistamisesta ja nuoret mainitaan siinä useaan kertaan.

Mietintö antaa kirkkohallitukselle tehtäväksi ”kehittää nuorten ja nuorten aikuisten osallisuutta kirkon hallinnon kaikilla tasoilla.” Tämä on iso juttu ja nyt tarvitaan konkretiaa! NAVI julkaisi viime viikolla Nuori kirkko ry:n kanssa kannanoton siitä, millä keinoin nuorten osallisuutta voitaisiin toteuttaa.

Me ehdotamme, että sekä koko kirkkoon että paikallisseurakuntiin perustetaan nuorten parlamentteja/ryhmiä kuntien nuorisovaltuustojen tapaan. Kirkolliskokouksen keskustelua valiokunnan mietinnöstä voi seurata suorana täältä. Pidä silmällä NAVI:n facebook-sivua, päivitämme sinne tietoa, kun keskustelun aikataulut selviävät.

NAVI:n tarkoitus on edustaa nuoria, ja tänä keväänä olemme tehneet ison työn, jotta osaisimme kertoa, mitä nuoret oikeasti tahtovat sanoa. Syksyllä keräsimme kyselyllä nuorten mielipiteitä kirkon tilasta ja tulevaisuudesta. 150 eri ikäistä nuorta ja nuorta aikuista ympäri Suomea vastasi! Vastausten pohjalta olemme koonneet reformaation hengessä 9,5 teesiä, joiden esittelyt löydät Instagramista.

Teesit on myös lähetetty jokaiselle kirkolliskokousedustajalle henkilökohtaisesti. Yhdessä ne sanoittavat tosi merkittäviä periaatteita kirkon tulevaisuuden rakentamiseksi. Nuoret haluavat, että kirkossa on tilaa jokaiselle. Haluamme, että kirkko pysyy yhdessä eri suuntiin hajoamisen sijaan, haluamme pitää uskon keskiössä ja tahdomme, että nuorilla on parempi mahdollisuus vaikuttaa.

NAVI:n puheenjohtaja Anton Sutinen ja Oulun hiippakunnan edustaja Tatu Karvonen ovat kirkolliskokouksessa paikalla kertomassa edustajille nuorten asioista, esittelemässä kananottoa ja teesejä, ja toisaalta tiedottamassa nuorille, mitä kirkolliskokouksessa tapahtuu. Tällä viikolla kannattaa siis seurata NAVI:n somea! Alla Antonin mietteitä kirkolliskokouksen seuraamisesta:

Anton Sutinen

Kirkolliskokous on erittäin merkittävä paikka keskustella ja ideoida kirkolliskokousedustajien kanssa. Kirkolliskokousta kannattaa todellakin käydä seuraamassa ainakin livevideoiden avulla tai jopa tulla paikan päälle. Kirkolliskokousvaaleissa kannatin livevideoiden tekemistä, jotka tulivatkin viime vuoden puolella ensimmäistä kertaa julki.

Seuraa viikon aikana NAVI:
(@naviryhma) 
Facebookissa,
Instagramissa ja
Twitterissä.
Päivitämme infoa kirkolliskokouksesta ja haastamme edustajia keskusteluun.

 

Tatu Karvonen

Tatu Karvonen
Voit osallistua itsekin keskusteluun somessa.
Hyvää vaikuttamisviikkoa!