NAVI:n uusi puheenjohtajisto on valittu

Millaista on olla nuori kirkossa vuonna 2018? Vain me nuoret osaamme todella vastata siihen kysymykseen. Vain me tiedämme, millaista yhteisöä kaipaamme, miten haluamme osallistua, mikä meitä puhuttelee. Jotta kirkko voisi koskettaa nuoria, meidän täytyy päästä mukaan rakentamaan sitä.

On mahtavaa saada vetää NAVI:a ja olemme kiitollisia ryhmälle luottamuksesta. Tuleva seurakuntavaalivuosi on haastava. Meillä on tavoitteet korkealla ja haluamme oikeasti vaikuttaa nuorten asemaan kirkossa. Siksi puheenjohtajan työ sekä innostaa että jännittää.

Seuraavat seurakuntavaalit järjestetään vuoden päästä, joten juuri nyt on mahdollisuus tuoda nuoret esiin. Viime vaaleissa vain 6 % valituista luottamushenkilöistä oli alle 30-vuotiaita. Jos seurakunnissa päättävät isovanhempiemme ikäiset ihmiset, kuilu meidän nuorten kokemusmaailmaan on kerta kaikkiaan liian suuri. Me tahdomme, että nuoria luottamushenkilöitä on Suomen jokaisessa seurakunnassa samassa suhteessa kuin nuoria kirkon jäseniäkin. Innostamme nuoria asettumaan ehdolle ja tukemaan kavereidensa vaalikampanjoita. Kampanjoimme, jotta nuorisotyöntekijät tarttuisivat toimeen ja pitäisivät vaaleja esillä. Yhteistyössä eri järjestöjen kanssa tavoitamme ison joukon nuoria vaikuttajia. Vaadimme, että nuoret huomioidaan vaaleissa. Seurakuntien täytyy järjestää nuorille helposti saavutettavat äänestyspaikat, esimerkiksi ennakkoäänestykset kouluilla.

Nyt alkaa myös koko kirkon prosessi nuorten osallisuuden parantamiseksi. NAVI on mukana kirkkohallituksen työryhmässä, joka miettii keinoja parantaa nuorten asemaa kirkon kaikilla tasoilla. Aiomme tehdä kaikkemme, että työryhmän tavoitteet olisivat kunnianhimoiset. Nyt ei ole tarkoitus luoda kirjauksia ja näennnäisvaikuttamista, vaan oikeita keinoja saada nuorten ääni kuuluviin. Se voi olla nuorten parlamentteja, nuorten ja päättäjien tapaamisia tai jotain muuta. Oleellista on, että kirkko tarvitsee kipeästi nuorten osaamista ja ymmärrystä oman elämänsä kysymyksistä.

 

NAVI:n vuoden 2018 puheenjohtajisto

Katri Malmi, pj
Lexa Lehonmaa, 1. vpj
Tanja Holm, 2. vpj