Navin uusi puheenjohtajisto valmistelee vuoden 2022 seurakuntavaaleja

Nuorten aikuisten vaikuttamisryhmä NAVI on valinnut uuden puheenjohtajiston. Puheenjohtajana jatkaa toiselle kaudelle Ville “Lexa” Lehonmaa, varapuheenjohtajiksi valittiin uudet Ilona Vehmas Jyväskylästä ja Saara Alamäki Joensuusta.

Vuosi 2021 on lähtenyt Navissa käyntiin vaalivalmistelujen tunnelmissa, sillä seurakuntavaalit häämöttävät jo ensi vuonna. Tänä vuonna mietitään Navin vaalitavoitteet, valmistellaan materiaaleja ja mietitään tapoja, joilla rohkaista nuoria äänestäjiä ja ehdokkaita.

“Odotan tältä vuodelta asioiden pohtimista yhdessä ja ideointia nuorten ja nuorten aikuisen osallisuuden ja vaaliaktiivisuuden nostamiseksi. Toivon kovasti, että pääsisimme jossain vaiheessa vuotta 2021 taas kokoontumaan muutenkin kuin etäyhteyksillä”, sanoo tuore varapuheenjohtaja Ilona Vehmas.

Myös puheenjohtaja Ville “Lexa” Lehonmaa toivoo pandemiatilanteen hellittävän, jotta Navi pääsisi syksyllä kohtaamaan seurakuntien toimijoita.

“Seurakuntakentän pyynnöstä on valmisteilla Navin järjestämää verkostoitumista nuorten aikuisten työstä vastaaville työntekijöille. Visiona on kerätä nuorten aikuisten osallisuuden ympärille erillinen tapahtuma, jossa pääsee jakamaan niitä omia innovaatioita muiden saman sektorin ammattilaisten kanssa yhteiseen käyttöön”, Lexa sanoo.

Navi tukee tänä vuonna myös erityisesti nuorten vaikuttajaryhmien muodostumista seurakunnissa ja kehittää omaa viestintäänsä. Ryhmä on myös mukana järjestämässä 27. maaliskuuta pidettävää Nuorten Tulevaisuusseminaaria. Seminaarin ilmoittautuminen avautui maanantaina 25. tammikuuta.

Varapuheenjohtaja Saara Alamäki odottaa tulevaisuusseminaaria innolla.

“Nuorilla on uskomattoman hyviä ideoita ja ajatuksia kirkon tulevaisuudesta. On hienoa nähdä, kuinka he saavat motivaatiota ja eväitä vaikuttamiseen omassa seurakunnassaan”, Saara sanoo.

Navi on saanut myös uuden koordinaattorin, kun tehtävässä aloitti tammikuussa Katri Riikosen sijaisena Enja Seppänen. Enja opiskelee teologiaa Helsingin yliopistossa.

Nuorten aikuisten vaikuttamisryhmä NAVI toimii edistääkseen nuorten vaikuttamismahdollisuuksia evankelis-luterilaisen kirkon piirissä. NAVI kampanjoi nuorten aikuisten asialla kirkollisissa vaaleissa ja tukee nuoria kirkkopäättäjiä. NAVI myös edustaa nuorta näkökulmaa useissa kirkon työryhmissä ja ottaa kantaa kirkon päätöksentekoon. NAVI tukee nuorten ja nuorten aikuisten osallisuutta, esimerkiksi seurakuntien vaikuttajaryhmissä.

Lisätietoja:

Ville Lehonmaa p. 050 4317240 ville.lehonmaa@helsinki.fi
Saara Alamäki p. 050 5503533 saaraala@student.uef.fi
Ilona Vehmas p. 044 5438795 vehmas.ilona@gmail.com