Vahvuuksien kartoittaminen

KARTOITA OMAT VAHVUUTESI

  • Mitä sinä tiedät?
  • Missä olet hyvä?
  • Keitä sinä tunnet?

Yllättävän suuri osa omasta osaamisesta karttuu tehden asioita joista pitää. Tärkeää onkin miettiä omaa arkeaan ja harrastuksiaan taitojen näkökulmasta.

Tunnetko esimerkiksi seurakuntasi nuorisotoimintaa? Voisiko sanoa että olet kavereidesi kanssa juttelemalla kartuttanut melko paljon tietoa siitä mitä nuoret aikuiset toivovat kirkolta? Hahmotatko hyvin sen miten some toimii tai miten vähemmän aktiiviset seurakuntalaiset voisi tavoittaa viestintää uudistamalla?

Omiin vahvuuksiisi saattaa kuulua myös se että tunnet kunnallispoliitikkoja ja tiedät mihin suuntaan esimerkiksi jokin kaavoituskysymys on menossa. Saatat toimia oppilaskunnassa ja pystyt sitä kautta haistelemaan ilmapiiriä koululla – vaikuttaako siltä että yhteistyötä seurakunnan ja koulun välillä voisi tiivistää?

MIKÄ ON SINULLE
OIKEA TAPA VAIKUTTAA

  • Pidätkö esiintymisestä?
  • Tykkäätkö jutella asioista kahvin äärellä?
  • Mitkä ovat sellaisia yhteisöjä, joissa voisit keskustella tavoitteistasi luottamustehtävässä?

Luottamushenkilönä kokouksissa puhumisesta ei pääse mihinkään. Löydät enemmän vinkkejä kokouksissa puhumisesta Argumentointi-sivulta, [linkki Argumentointi-sivulle] mutta vaikuttamista tapahtuu paljon myös kokousten ulkopuolella.

Mieti mitkä ovat itsellesi luontaisimpia tapoja vaikuttaa. Paljon voi saada aikaan esimerkiksi kokouksia edeltävissä infotilaisuuksissa tai ohimennen muiden luottamushenkilöiden kanssa aiheesta juttelemalla. Jos vahvuutesi on rennoissa juttelutuokioissa kontaktin ottaminen, kannattaa sopia että joku toinen pitää pääpuheenvuoron ajamastanne asiasta kokouksessa.

Verkostoitumisessa on kyse myös siitä että haet ympärillesi ihmisiä jotka tasapainottavat omia vahvuuksiasi. Tee yhteistyötä sellaisten toimijoiden kanssa jotka täydentävät osaamistasi ja toimintatapojasi.

Yhteistyötä kannattaa tehdä rohkeasti myös erilaisten vaikuttajien kanssa. Viestisi voi olla vakuuttavampi jos sen takana seisoo luottamushenkilöitä erilaisista ryhmistä.

HAHMOTA MISTÄ SAAT TIETOA

  • Keitä kuuntelet?
  • Mitä luet?
  • Mistä muut saavat tietoa?

Mieti mistä saat tietoa ajankohtaisista asioista. Mitä kanavia seuraat, jotta tiedät mitä seurakunnassasi tapahtuu ja millaista keskustelua kirkossa ja kirkosta ylipäänsä käydään?

Usein esimerkiksi oma Facebook-uutisvirta saattaa täyttyä itsellesi todella tärkeästä aiheesta, josta taas vieressäsi kokouksissa istuva tyyppi ei ole koskaan kuullutkaan.

Vaikuttamista varten on hyvä tietää mistä muut puhuvat ja millaista tietoa heillä on. Analysoi omia tietolähtetäsi: Oletko niiden avulla muita nopeammin jonkun tiedon äärellä?

Jääkö sinulta puolestaan jotain tietoa saamatta jos keskityt liikaa vain tiettyihin medioihin? Voisitko tutustua enemmän esimerkiksi paikallislehtiin tai itsellesi tuntemattomampiin somekanaviin?

Millaisen tiedon varassa sinä teet päätöksiä? Millaisin taustatiedoin taas muut tulevat kokouksiin? Pohtimalla näitä kysymyksiä voit kehittää omia vaikuttamisen verkostojasi ja hahmottaa miten muut toimivat.