Nuoret haluavat äänestyspaikkoja kouluille

Tammikuussa Kirkon kasvatuksen päivien paneelikeskustelussamme löydettiin neljä syytä sille, miksi nuoret eivät vaikuta kirkossa: 1) nuorilla ei ole tarvittavia tietoja, 2) päättäjät eivät tue nuoria, 3) työskentelytavat ovat kankeita ja 4) kynnys vaikuttamiseen on liian korkea.

Seurakuntavaalien äänestyspaikkojen osalta ensimmäiseen ja neljänteen kohtaan on helppo vaikuttaa: viedään äänestys kouluille! Mietitäänhän yleensäkin, kuinka äänestäminen vietäisiin sinne, missä ihmiset liikkuvat. Nuorten osalta koulu on usein paras ratkaisu. Tämä on NAVI-ryhmän mielestä perusteltua ja tärkeää. On myös rohkaisevia esimerkkejä siitä, että äänestäminen koululla toimii.

 

Myös nuoret toivovat äänestyspisteitä kouluille. Edustajamme Tanja Holm jätti tästä ehdotuksen Porvoon hiippakunnan Nuorten Kirkkopäivillä (Ungdomens Kyrkodagar) tammikuussa, ja ehdotus meni selvällä enemmistöllä läpi. UK ei kuitenkaan päätä äänestyspisteiden sijoittelusta, vaan kannustaa kaikkia vaalilautakuntia kiinnitettävä huomiota nuoriin ennakkoäänestys paikkoja valitessa!

 

Lue myös: NAVIn ohje – näin huomioit lapset ja nuoret seurakuntavaaleissa