Nuoret vaikuttamassa – haastattelu nuorisoparlamentista

Haagan seurakunnan nuoret kertovat miten ovat päässeet vaikuttamaan oman seurakuntansa toimintaan nuorisoparlamentin kautta!

 

”Haagan seurakunnassa on perustettu reilu vuosi sitten nuorten parlamentti – ryhmä.  Parlamentin nuoria kuunnellaan, ja he saavat vaikuttaa yhdessä asioihin sekä kertoa oman mielipiteensä. Haagan seurakunnan nuorten parlamenttiin kuuluu seitsemän 16-23-vuotiasta nuorta, joilla on vapaat kädet vaikuttaa Tönön tapahtumiin ja hankintoihin. Tönö on Haagan seurakunnan lasten ja nuorten paikka, jossa nuoret kokoontuvat muutaman kerran viikossa, ja jossa parlamentin kokoukset pidetään. Haagan seurakunnan nuorten parlamentti on osana Huopalahden rovastikunnan nuorten parlamenttia, jossa nuorten haastattelema Oskar Weurlander toimii puheenjohtajana.

Oskar Weurlander on 17- vuotias nuori, joka on mukana vaikuttamassa nuorten asioissa Haagan seurakunnassa sekä Huopalahden rovastikunnan nuorten parlamentissa. Hän haluaa vaikuttaa konkreettisesti asioihin Haagassa ja varmistaa myös sen, että nuorten ääni kuullaan. Rovastikunnallisesti Weurlander tahtoo päästä vaikuttamaan ja päättämään isoista asioista, joilla on laajempi merkitys sekä vaikutus useampaan nuoreen. Hän haluaa tulevaisuudessa nuorten jäljen näkyvän seurakunnissa.

Vaikutustoiminnassa on ollut Weurlanderin mukaan innostavinta se, että huomaa saaneen jotain aikaiseksi omalla toiminnallaan. Hänen mukaan vaikuttamisessa kivaa ja kiinnostavaa on muiden seurakuntanuorien kohtaaminen ja omien ajatusten jakaminen heidän kanssaan. Seurakuntien välinen yhteistyö on myös silmiä avaavaa sekä mielenkiintoista. Weurlander toivoo saavansa nuorten äänen yhä enemmän kuuluviin. Seurakuntien työntekijät tekevät vaikuttamisesta mukavaa rohkaisemalla nuoria. He antavat kaikille mahdollisuuden vaikuttamiseen ja oman mielipiteen kertomiseen yhteisistä asioista päätettäessä.

Weurlander ja muut Haagan seurakunnan nuoret ovat parlamentillaan saaneet hankittua nuorisotilaansa sohvat, jotka ovat lisänneet kotoisuutta. Heillä on Haagan seurakunnalta budjettirahaa tilojen ehostamiseen ja tapahtumien järjestämiseen. Parlamentin nuorilla on myös yhdessä Huopalahden rovastikunnan seurakuntien kanssa suunnitteilla tapahtuma Helsingin nuorille. Rovastikunnan kokouksissa on läsnä myös seurakuntayhtymän edustaja, joka luo nuorille yhteyden seurakuntien päättäjiin.

Haagan nuorten parlamentin jäsenet kannustivat kaikkia nuoria äänestämään seurakuntavaaleissa, jotta jokainen heistä voisi vaikuttaa päätöksentekoihin omassa seurakunnassaan. Oskar Weurlander on iloinen, että saa vaikuttaa sekä Haagassa että rovastikunnassa, ja toivoo toiminnan jatkuvan vielä tulevaisuudessakin. Juuri tällaisella toiminnalla nuoret saavat yhdessä äänensä kuuluviin.”

 

Haagan nuorisoparlamentin jäsenet:

Oskar Weurlander PJ

Kaisla Sutinen

Aino Jaakkola

Emma Saloranta

Arimo Tersa

Santeri Saariokari

Kim Nikander

Haastattelusta vastasi Emma

Kirjoitustyöstä vastasi Kaisla & Aino

Valokuvaus ja jälkikäsittely Emma & Arimo