Nuorten aikuisten toimintaa seurakunnissa: K-18 Sankarla

Blogisarjassa esittelemme nuorten aikuisten toimintaa seurakunnissa.


K-18 Sankarla sai alkunsa Vihdin seurakunnan nuorisotyöstä, Sankarlasta. Vanhimmat nuoret kaipasivat nuortentoimintaa, mutta aikuisempaan makuun. Nyt toimintaa on pyöritetty nuorten aikuisten voimin jo kolme vuotta. Tavoitteena on laajentaa toimintaa rovastikunnalliseksi.

 

Mitä toiminta sisältää?
Kerran kuussa järjestetään K-18 ilta Nummelan seurakuntakeskuksen nuortentilassa Sankarlassa. Illoissa on vaihtelevaa ohjelmaa raamiksista keskusteluiltoihin ja leipomisesta askarteluun. Usein illoissa käsitellään jotain nuorille aikuisille ajankohtaista kysymystä, esimerkiksi kotiseurakunnan merkitystä tai omaa jumalasuhdetta. Illoissa on aina tarjolla kahvia, ruokaa ja hyvää seuraa.

Tänä syksynä on aloitettu K-18 retket, joissa käydään vierailemassa pääkaupunkiseudun erilaisissa kristillisissä tapahtumissa, esimerkiksi erilaisissa messuissa ja konserteissa. Kerran vuodessa järjestetään myös K-18-leiri, jonka ohjelma toteutetaan pääosin nuorten aikuisten voimin.

 

Mitä vinkkejä tai ideoita haluaisitte jakaa ihmisille, jotka haluaisivat alkaa järjestää nuorten aikuisten toimintaa? Toiminnan ei tarvitse olla ihmeellistä, tärkeämpää on seura, keskustelu ja paikka, jossa olla. Tärkeää on luoda ympäristö, jossa voi vapaasti pohtia uskoa ja Jumalaa ilman leimautumista, ihan omista lähtökohdista.

On olennaista, että toiminta on kävijöidensä näköistä. K-18 Sankarlassa tämä toteutuu niin, että jokainen järjestää iltoja ja muuta toimintaa omien kiinnostuksenkohteidensa ja lahjojensa mukaan. Jokaisella on jotain annettavaa, oli se sitten säestäminen tai vaikka hyvän raamiksen pitäminen! Vapaaehtoisia toiminnan järjestäjiä löytyy, kunhan kynnys pidetään tarpeeksi matalalla ja toiminnan saa suunnitella omista lähtökohdistaan.

On tärkeää tiedottaa toiminnasta hyvin. Erityisesti sosiaalinen media on tässä avainasemassa! On myös tärkeää ottaa kontaktia vanhempiin nuoriin nuortentoiminnan puolella. Esimerkiksi isostenisosia/apuohjaajia kannattaa kutsua toimintaan.

Kiinnostuitko?
K-18 Sankarlan toimintaa voit seurata Facebook-ryhmässä ja Vihdin seurakunnan nuorisotyön Instagramissa:

https://www.facebook.com/groups/k18sankarla/
https://www.instagram.com/sankarla/

Tervetuloa mukaan!

Terveisin,
NAVI-ryhmän jäsen
Tuuli Helminen