Nuorten aikuisten toimintaa seurakunnissa: Kouvolan seurakunta

Blogisarjassa esittelemme nuorten aikuisten toimintaa seurakunnissa.

Kouvolan seurakunnan nuorten aikuisten toiminta on vielä melko tuoretta, sillä se pyörii nyt toista vuotta. Tuoreus on kuitenkin positiivinen asia, sillä se tarkoittaa (tässä tilanteessa) innovointia ja muokattavuutta. Kävijät ovat itse suunnittelemassa ja toteuttamassa toimintaa.

Toimintaan kuuluu kaksi kertaa kuukaudessa pidettävä NA-ilta, jolloin kokoonnutaan Koivistontalon (entinen Nuorisotalo) keskikerrokseen ja laitetaan nyyttärimeiningillä pöytä koreaksi. Iltojen teemat vaihtelevat opetuksesta keskusteluun ja vapaaseen oleskeluun. Tämän syksyn kantava teema on ollut uskonelämän neljä tuolin jalkaa, ja miten ne näkyvät kristityn elämässä. Lisäksi on myös mahdollista järjestää nuorten aikuisten leirejä, jotka suuntautuvat Kouvolan seurakunnan leirikeskukseen, Puhjonrantaan.

Toiminnasta hienoa tekee työntekijöiden läsnäolo. Monen seurakunnan nuorten aikuisten toiminnassa työntekijät eivät ole läsnä, vaan nuorille aikuisille annetaan vapaat kädet suunnitteluun. Kouvolassa paikalla olevat työntekijät ovat kuitenkin mukana, mutta he eivät varsinaisesti vedä iltaa eteenpäin, vaan ovat kuin osallistujia. Tämä rentous luo hyvän ja lämpimän ilmapiirin. Vaikka illoissa käyvä porukka on pieni, se ei ole poissulkeva, sillä uudet tulijat otetaan ilolla vastaan.

Jos Kouvolan mallista haluaa viedä jotain oman seurakuntansa toimintaan, siitä kannattaa viedä ajatus työntekijöiden läsnäolosta. Työntekijä voi vapaasti olla nuorten aikuisten kanssa ilman, että iltaa pitäisi jotenkin johtaa. Tällöin ilmapiiri rentoutuu, ja jokainen tulee kohdatuksi tasavertaisena, oli sitten työntekijä tai paikalle osunut kävijä.

Lisätietoa toiminnasta saa Kouvolan seurakunnan sivuilta: http://www.kouvolanseurakunta.fi/toimintaa/nuoret_aikuiset_ja_opiskelijat/?id=632Valitettavasti sivut uudistuvat pian, ja jotkin tiedoista voivat olla vanhentuneita, mutta yhteystiedot ovat oikein. Kaikille sivulta löytyville voi vapaasti soittaa tai laittaa sähköpostia!

Terveisin,

Roni Vatto
Helsingin hiippakunnan edustaja