Nuorten aikuisten toimintaa seurakunnissa: MYSIS

Blogisarja, jossa esittelemme nuorten aikuisten toimintaa eri seurakunnista, polkaistaan käyntiin esimerkillä Espoon ja Kauniaisten ruotsinkielisten seurakuntien Nuorten aikuisten toiminnasta.

Tervetuloa inspiroitumaan, kommentoimaan ja jakamaan tätä mahtavaa esimerkkiä!


Tanja Holm, kertoo miksi nuorille aikuisille on tärkeää järjestää toimintaa.
Espoossa ja Kauniaisissa Nuorten aikuisten yhteistyö alkoi noin kaksi vuotta sitten, kun Espoolta puuttui tila NA työlle ja Kauniaisista sellainen löytyi vieläpä täydellisellä sijainnilla, Kauniainen kun sijaitsee keskellä Espoota. Minä, Tanja Holm ja Oscar Louhija olemme yhdessä vapaaehtoisina ja omien seurakuntiemme nuorina luottamushenkilöinä vetäneet toimintaa itsenäisesti, ja hoitaneet kaiken ideoinnista toteutukseen ja markkinointiin.

 

Mitä toiminta sisältää?

Toiminnan nimi on MYSIS ja tapaamiset järjestetään noin kerran kuukaudessa lauantai- tai perjantai-iltaisin. Suurin osa osallistujistamme on opiskelijoita ja moni ei enää asu kotipaikkakunnallaan, siksi kuukausittaiset tapaamiset viikonloppuisin sopivat parhaiten. MYSIS-illan aikana tarjoamme aina lämpimän aterian ja jotain nuorille aikuisille mielekästä tekemistä tai vain illanvieton, jonka lopetamme lyhyeen hartauteen.

Välillä kutsumme myös vieraita toimintaamme: meillä on mm. ollut vieraana kuurojen pappi, joka opetti meille viittomakieltä, “kirkkoherrataisto”, johon kutsuimme kahden seurakunnan kirkkoherrat taistelemaan vastakkain ja esim. keskusteluilta nuorten syrjäytymisestä.

Lauantaina kokoonnuimme yhteisen teeman ympärille ja keskustelimme Suomen Lähetysseuran Mia Westerlingin ja Charlotte Steffanssonin johdolla siitä, miten minä voin vaikuttaa tähän maailmaan.

Haasteita toiminnassa ja vinkkejä muille?
Haasteita olemme kokeneet vapaaehtoistyön koordinoimisessa, sillä meidän seurakunnissamme ei ole vakiintunutta vapaaehtoistyön käytäntöä, mikä on vaikeuttanut työtä. Ongelmia on ollut esim. tavaroiden hankkimisessa ja avaimen saamisessa. Tämän tyyppiset asiat täytyisi hoitua seurakunnan puolesta, eivätkä kuulu vapaaehtoisen harteille.

Tiedotamme toiminnastamme nuorisotyömme kotisivuilla www.esungdom.fi/unga-vuxna ja Facebook ryhmässämme MYSIS – Unga vuxna i Grani och Esbo.

Erityisesti ”Facebookspämmi” ja ihmisten henkilökohtainen muistuttaminen on toiminut hyvin! Silti on ajoittain ollut haastavaa saada osallistujia toimintaan. Meillä kuitenkin nyt parin vuoden jälkeen on selkeä vakituinen joukko, jotka tulevat aina kun voivat, ja meillä onkin tapaamisisa noin 5-15 henkeä per kerta.

Kiinnostuitko?
Syksyn aikana meillä vielä on kaksi tapaamista lauantaina 26.11 klo 19, jolloin keskustelemme rauhasta ja 17.12 klo 19, jolloin meillä on joulujuhla.

Tervetuloa mukaan! Lisätietoa meistä ja toiminnasta Facebookista!

Ystävällisin terveisin,
Tanja Holm
NAVI-ryhmän Porvoon hiippakunnan edustaja