Nuorten tulevaisuusseminaari Kirkko 2025 ja uusi NAVI:lainen

Seminaari järjestettiin Tampereella 6.5.2017 ja NAVI oli mukana järjestämässä ryhmätyöpajoja. Mukaan oli päässyt myös allekirjoittanut, uusi NAVI:lainen ”kaukaa pohjoisesta”.

Seminaarissa nuoret eri seurakunnista jakautuivat työskentelemään pienryhmiin ajankohtaisten aiheiden kanssa. Minuun teki suuren vaikutuksen nuorten esiin tuomat ajatukset, innostuminen keskusteluihin ja rohkeus heittäytyä tekemään erilaisia tehtäviä.  He pääsivät kertomaan ajatuksiaan myös piispalle ja kirkolliskokousedustajille sekä saivat heiltä vastauksia kysymyksiinsä. Uskon että nuoretkin saivat uusia ajatuksia ja ideoita koti seurakuntiin viemisiksi.

Itselleni seminaariin lähtö oli uusi seikkailu. Kotiin palasin monta uutta ajatusta mielessäni ja ennen kaikkea kunnioittaen nuoria entistä enemmän. Aluksi minusta tuntui, että mihinköhän sitä on päänsä laittanut mutta hieno NAVI-ryhmä ja mahtavat nuoret vetäisivät minut pian mukaansa ja päivästä tuli upea kokemus. Opin paljon uutta nuorten vaikuttamismahdollisuuksista sekä siitä, mitä nuoret haluavat kirkolta ja pääsin tutustumaan NAVI:n toimintaan. Toivottavasti tulee uusikin tilaisuus päästä tekemään hommia NAVI:laisten ja nuorten kanssa.

Aiheellista on vielä kertoa vähän tarkemmin kuka tämän tekstin takana on. Olen Tiina Kuusamosta ja olen Oulun hiippakunnan varaedustajana NAVI:ssa. Toimin luottamushenkilönä Kuusamon seurakunnassa. Olen kolmenkympin ylittänyt sydämeltäni ikinuori kahden lapsen äiti. NAVI:iin päädyin tavallaan vähän vahingossa, mutta olen tästä vahingosta hyvin iloinen. Haluan olla kehittämässä ja tukemassa nuorten mahdollisuuksia vaikuttaa kirkossa.

Saadaan yhdessä nuorten ääni kuulumaan!

Tiina Kilpivaara
Oulun hiippakunnan varaedustaja