Nyt on aika lähteä ehdolle seurakuntavaaleihin!

Seurakuntien luottamushenkilöt päättävät isoista asioista ja rahoista: työntekijöiden palkkaamisesta, leirikeskusten säilyttämisestä tai myymisestä, siitä kuka kirkon tiloja saa käyttää. Lähde ehdolle ja sinä päättä näistä asioista. Ehdokasasettelu päättyy 17.9.

Lähtemällä ehdolle varmistat, että kirkossa ymmärretään tulevaisuudessa nuorten asioita ja tarpeita.

Viime vaaleissa 6 % valituista luottamushenkilöistä oli alle 30-vuotiaita. 42 % oli yli 60-vuotiaita. Siitä saa aika nopeasti pääteltyä, paljonkonuorten ääni kirkon hallinnossa kuuluu.

Apua!

Haluatko lähteä, mutta et tiedä, mitä tehdä? Ei hätää, tässä vaiheessa et tarvitse muuta kuin ehdokaslistan. Kaiken muun ehtii kyllä oppia. Vaalien ehdokaslistat toimivat samalla tavoin kuin puolueet eduskuntavaaleissa. Joka seurakunnassa on omat listat. Oman seurakuntasi listan löydät näin:

  1. Mene seurakuntavaalit.fi/valitsijayhdistykset sivulle ja katso, löytyykö seurakuntasi kohdalta kiinnostava valitsijayhdistys
  2. Eikö löydy tietoa? Soita oman seurakuntasi seurakuntasihteerille ja kysy tietoja. Nuorten omista listoista saattaa tietää myös nuorisotyöntekijä.
  3. Vieläkin epäselvää? Laita meille viestiä, me autetaan soittelemaan ja selvittämään! Meihin saa yhteyden somessa (@naviryhma) tai laittamalla suoraan viestiä.

Kun sopiva lista on löytynyt, ole yhteydessä siihen ja ilmoita kiinnostuksesta ehdokkuuteen. Luultavasti jokainen lista ottaa mielellään uusia ehdokkaita mukaan.

Tsemppiä, iloa ja siunausta kampanjointiin! Me haluamme tukea sinua. Julkaisemme kampanjavinkkejä koko syksyn ajan. Seuraa siis meitä facessa ja instagramissa.