O’Diakon edustajat NAVI-ryhmässä

NAVI-ryhmä esittäytyy kevään aikana! Joka viikko pääset täällä blogissa tutustumaan yhden hiippakunnan tai järjestön edustajaan ja voit samalla viikolla seurata kunkin navilaisen eloa ja arkea Instagramissa ja Twitterissä.

Tällä viikolla esittäytymisvuorossa ovat O’Diakon edustajat Nelli Marjakangas ja Anna Laine.


Nelli

”Nimeni on Nelli Marjakangas ja olen 20-vuotias opiskelija Helsingistä. Muutin ”isolle kirkolle” Pohjanmaalta syksyllä 2015, kun aloitin opiskeluni Helsingin Diakoniammattikorkeakoulussa kansainvälisellä sosionomi-diakonipuolella. Minut valittiin Diakonia-ammattikorkeakoulun opiskelijakunnan O’Diakon hallituksen jäseneksi vuoden alussa ja sitä kautta lähdin myös NAVI:n toimintaan mukaan. Tällä hetkellä toimin ensimmäistä vuotta NAVI:ssa varsinaisena jäsenenä O’Diakon edustajana.
Itse kuulin NAVI:sta ja sen toiminnasta ensikerran keväällä 2015, kun osallistuin EF:n järjestämälle pääsiäiskurssille, jossa Nuorten Keskus oli yhteistyökumppanina. Silloinen matkanjohtajamme kertoi lyhyesti, mikä ihme on NAVI, ja mikä sen tarkoitus on. Kun sitten viime tammikuussa toiminnanjohtajamme mainitsi NAVI:n hakevan edustajaa O’Diakosta, mielenkiintoni heräsi ja päätin ottaa taas uuden haasteen vastaan.

Olen saanut sekä itse kokea että kuulla muilta ikäisiltäni siitä, miten nuorilla aikuisilla ei tunnu olevan sijaa päätösvallassa kirkon sisällä. Liian harvoin näkee nuorempia naamoja niin paikallisen tasolla kuin valtakunnallisellakin kentällä kirkon päätöselimissä. NAVI tekee tärkeää työtä näiden kysymysten äärellä ja on tukena nuorien luottamushenkilöiden yhteen tuomisessa. Uutena toimijana näen kuitenkin haasteen ja mahdollisuuden NAVI:n näkyvyyden lisäämisessä, niin että sen ääni ja pyrkimykset tavoittaisivat mahdollisimman monia vaikuttajia ympäri Suomen.

Tällä pienellä alustuksella kutsun teidät kaikki seuraamaan NAVI-ryhmän instagramia tämän viikon ajan, kun minä olen siellä puikoissa päivittelemässä kuvamateriaalia. Jos siis et ole sitä vielä tehnyt, niin nappaa nyt ”seuraa” painiketta profiilissa @naviryhma.

Ihanan aurinkoista ja keväistä viikkoa Sinulle! :)”

Anna

”Olen Anna Laine, alkujuuriltani tuusulalainen ja sittemmin keravalaistunut toisen vuoden sosionomi-diakoniopiskelija DIAKista. Olen NAVI:ssa O’Diakon (Diakonia-ammattikorkeakoulun opiskelijakunta) varaedustajana. Ensimmäistä kertaa kuulin NAVI:sta muutamia vuosia sitten seurakunnan toiminnan kautta.

Tammikuussa opiskelijakunnan toiminnanjohtaja muistutti NAVI:n hakevan meiltä edustajaa. Tähän kutsuun vastasin ilmoittautumalla varaedustajaksi. Tätä päätöstä edelsi ajatteluketju siitä, että O’Diakon edunvalvojan ja kirkollisen puolen opiskelijan näkökulmasta NAVI:ssa toimiminen on varmasti mielenkiintoista ja avartavaa, eikä tätä tilaisuutta kannata jättää väliin.

Nuorten ja nuorten aikuisten äänen tarvitsisi kuulua kirkossa kovempaa. NAVI tekee tärkeää työtä tämän eteen ja tekemistä riittää. Muutos ja vaikuttaminen lähtevät kuitenkin aina itsestä ja vahvasta vaikuttamishalusta. Omalaatuisena elämänohjeena tykkään tästä erityisesti (jotain iskulausetta vapaasti mukaillen): ”kuka sitten, ellemme me?”.

Omassa seurakunnassaankin kannattaa olla aktiivinen, rohkea ja uskaltaa esittää ideoita, niitä pieniäkin. Haasteista huolimatta olen luottavaisin mielin mukana tässä toiminnassa. Erityisesti iloitsen siitä, miten toimintaamme on saatu mukaan motivoituneita ja idearikkaita nuoria aikuisia.”