Puheenvuorossa Isoset ry:n NAVI-edustaja

NAVI-ryhmä esittäytyy kevään aikana! Joka viikko pääset täällä blogissa tutustumaan yhden hiippakunnan tai järjestön edustajaan ja voit samalla viikolla seurata kunkin navilaisen eloa ja arkea Instagramissa ja Twitterissä.

Tällä viikolla esittäytyy Isoset ry:n edustaja Tuuli Helminen, 22.

 

”Moikkamoi!

Olen Tuuli Helminen, Isoset ry:n edustaja NAVI:ssa. Olen 22-vuotias Nummelasta (kyllä, Anssi Kelan Nummelasta) Helsinkiin muuttanut teologian opiskelija.

Siskoni Vilja oli muutama vuosi sitten NAVI:n puheenjohtajana, joten kuulin paljon toiminnasta jo ennen kuin itse lähdin mukaan. Kun NAVI otti yhteyttä Isoset ry:hyn ja ehdotti yhteistyötä, tuntui luontevalta lähteä toimintaan järjestöedustajan roolissa. Järjestömme on vielä nuori ja etsii suuntaansa, ja NAVI:sta olemme saaneet myös tukea ja ideoita. Mikä onkaan parempaa kuin erilaiset, nuoret kirkon vaikuttajat jakamassa vinkkejä ja tukea toisilleen!

Vaikka nuoret ja nuoret aikuiset ovat melko suuri ryhmä kirkossa, usein heitä kohdellaan ”toisen luokan seurakuntalaisina”. Esimerkiksi nuortentoiminta on seurakunnissa usein aivan erillään muusta toiminnasta, eivätkä nuoret aina koe olevansa osana yhtä suurta seurakuntaa. Tämä heijastuu kirkon jäsenyydessä: nuortentoiminnan jälkeen harva jää seurakunnan muuhun toimintaan mukaan. Myös päätöksenteossa nuorten osallisuus on harmillisen harvinaista.

Tämän takia NAVI on mielestäni tärkeä. Haluan olla mukana rakentamassa kirkkoa, jossa kaikki ovat samanvertaisia jäseniä, ikään, sukupuoleen tai muihin toissijaisiin piirteisiin katsomatta. Yhdessä ja yhdenarvoisina me voidaan toteuttaa kirkon tehtävää paremmin kuin erillään ja eriarvoisina.

Tänä keväänä tätä kirkon yhtenäisyyttä on tarvittu ehkä tavallistakin enemmän. Yhä jatkuva pakolaiskriisi, Ylivieskan kirkon palo, terrori-iskut ympäri maailmaa ja kysymykset sukupuolesta ja seksuaalisuudesta ovat pakottaneet kirkon käymään paljon vaikeita keskusteluja.

Emme ehkä löydä vastauksia tai yksimielisyyttä näihin kysymyksiin, mutta on ehdottoman tärkeää pitää avointa keskustelua yllä. Vain sitä kautta voimme oppia ymmärtämään niin toisiamme kuin maailmaakin. Toivottavasti keskusteluissa näkyy tulevaisuudessa enemmän myös nuoria kirkon vaikuttajia!”