Rippikoulukesä tulee, ole valmis!

Lue miten voit kertoa seurakuntavaaleista rippikoulussa ja miksi se on tärkeää! Navi on myös koonnut valmiit materiaalit käyttöösi.

“Jos koko ruumis olisi pelkkää silmää, olisiko silloin kuuloa? Tai jos se olisi pelkkää korvaa, olisiko silloin hajuaistia? Jumala on kuitenkin asettanut ruumiiseen kaikki eri jäsenet niin kuin on nähnyt hyväksi.” (1. Kor. 12:17-18)

Kirkko tarvitsee nuorten osaamista. Nuoret osaavat parhaiten kertoa, miten uskoa voisi nuorille sanoittaa ja mitä kautta nuoret voisi tavoittaa. Nuori luottamushenkilö on seurakunnalle parasta mainosta ja konsulttipalvelua. Otetaan tämä osaaminen käyttöön!

Innosta isoset seurakuntavaaliehdokkaiksi tai äänestäjiksi:

Isonen on leirin selkäranka. Iltaohjelmat, ryhmätunnit ja iltahartaudet kasvattavat myös pitäjäänsä. Aina kaikki ei mene putkeen, mutta aina oppii jotain. Entä leirin jälkeen? Leirin vastuunkantajista pitää tehdä seurakunnan vastuunkantajia. Katso tästä NAVI:n vinkit siitä, miten voit tukea nuorta vaaleihin liittyen.

Kannusta leiriläiset vaikuttamaan ja seurakuntaa rakentamaan:

Vaikka suurin osa leiriläisistä ei vielä syksyn vaaleissa saa äänestää, moni leiriläinen on tuleva seurakuntansa vastuunkantaja. Lisäksi leiriläiset voivat vaikka tehdä isostensa tai kavereidensa vaalikampanjoita. Käsittele leiriläisten kanssa seurakuntavaaleja esimerkiksi tällä tavalla.

Lisäksi voitte halutessanne harjoitella vaikuttamista ja vastuun kantamista ja perustaa rippikouluunne Leiriparmentin.

Hyvä kirkon työntekijä, rippikoulu on tuhannen taalan tilaisuus kertoa nuorille seurakuntavaaleista ja seurakunnan vastuutehtävistä. Se on tilaisuus antaa nuorille vastuuta tavalla, josta hyötyy sekä nuori että kirkko. Käytäthän tilaisuutesi hyvin!

 

Tässä vielä listattu lisää materiaaleja, joita voit hyödyntää rippikoulutyössä: