Saavutettavuusseloste

Tämä saavutettavuusseloste koskee palvelua www.naviryhma.fi ja on laadittu 5.1.2022. Seloste perustuu itsearvioon ja testausohjelmalla suoritettuun tarkastukseen.

Digipalvelun saavutettavuuden tila

Naviryhmän verkkosivusto vastaa osittain Web Content Accessibility Guidelines (WCAG) 2.1:ssä esitettyjen vaatimusten tasoja A ja AA.

Ei-saavutettava sisältö

Naviryhmän verkkosivusto sisältää liitetiedostoja (PDF), joista kaikki eivät ole saavutettavia. Ei-saavutettavia liitetiedostoja on osa ennen 23.9.2018 laadituista tiedostoista, jotka eivät kuulu sovellettavan lainsäädännön piiriin.

Myös 23.9.2018 jälkeen julkaistut pdf-tiedostot eivät ole kaikki saavutettavia. Melkein kaikki pdf-tiedostot sisältävät paljon grafiikkaa, jota arviomme mukaan on vaikea tehdä saavutettavaksi.

Videot, audiot ja interaktiiviset sisällöt

Naviryhmän YouTube-kanavalla on joitakin ennen 23.9.2020 julkaistuja videoita ja äänilähetyksiä, joissa ei ole tekstitystä. Verkkosivuilla julkaistujen videoiden ja äänilähetysten pitää noudattaa saavutettavuusvaatimuksia 23. syyskuuta 2020 alkaen. Vanhoja ei-saavutettavia videoita ei tarvitse poistaa siirtymäajan jälkeen verkkosivuilta eikä niitä tarvitse tehdä saavutettaviksi takautuvasti.

Palaute ja yhteystiedot

Huomasitko saavutettavuuspuutteen digipalvelussamme? Kerro se meille ja teemme parhaamme puutteen korjaamiseksi. Anna saavutettavuuspalautetta lähettämällä meille sähköpostia osoitteseen: navi@lastenjanuortenkeskus.fi

Valvontaviranomainen

Jos huomaat sivustolla saavutettavuusongelmia, anna ensin palautetta meille eli sivuston ylläpitäjälle. Vastauksessa voi mennä 14 päivää. Jos et ole tyytyväinen saamaasi vastaukseen tai et saa vastausta lainkaan kahden viikon aikana, voit tehdä ilmoituksen Etelä-Suomen aluehallintovirastoon. Etelä-Suomen aluehallintoviraston sivulla kerrotaan tarkasti, miten ilmoituksen voi tehdä ja miten asia käsitellään.

Valvontaviranomaisen yhteystiedot

Etelä-Suomen aluehallintovirasto
Saavutettavuuden valvonnan yksikkö
www.saavutettavuusvaatimukset.fi
saavutettavuus(at)avi.fi
puhelinnumero vaihde 0295 016 000