#shoutoutfromnavi: Ungdomens Kyrkodagar

 

MITÄ: Ungdomens Kyrkodagar
MISSÄ: Porvoon hiippakunta

Ungdomens Kyrkodagar eli UK on yli 50-vuotias, joka vuosi tammikuussa järjestettävä nuorten vaikuttamistapahtuma, joka kokoaa 200 nuorta ja suorakuntatyöntekijää viikonlopuksi Karjaalle. Jokaisella Porvoon hiippakunnan seurakunnalla on oikeus lähettää alle 30-vuotiaita edustajia tähän nuorten parlamenttiin.

Nuorten etukäteen valmistelemia esityksiä käsitellään ensin valiokunnissa ja sen jälkeen täysistunnossa. Kun päätökset on tehty, ne lähetetään eteenpäin esimerkiksi seurakuntien kirkkoherroille. Täysistunnon lisäksi UK:n kohokohtia ovat workshopit, loistava bändi ja yhteislaulu sekä “fria förmågornas kväll”.

UK:lle osallistuneiden mielestä tapahtuma on mielekäs ja tärkeä, koska se on ”oikea tilaisuus vaikuttaa, kun meidän nuorten päätökset otetaan tosissaan viemällä ne eteenpäin”. ”Viikonloppu on osallistujille maksuton, sen ohjelma on monipuolinen ja siellä tapaa paljon muita nuoria.” ”UK:lle tulee nuoria hiippakunnan joka kolkasta, mikä tarkoittaa myös eriäviä mielipiteitä. On hienoa nähdä, että voimme silti kerääntyä yhteen ja keskustella meille tärkeistä asioista.”

Nettisivut: www.evl.fi/ungdomenskyrkodagar
Youtube: Ungdomens Kyrkodagar
Snapchat: Ungkyrka