Tampereen hiippakunnan nuoria ehdokkaita

Esittelemme kirkolliskokous- ja hiippakuntavaltuustovaalien nuoria ehdokkaita. NAVI-ryhmä on pyytänyt esittelyt kaikilta 18-30-vuotiailta ehdokkailta, joiden yhteystiedot saimme hiippakunnilta, ja julkaisemme kaikki saamamme vastaukset.

Kaikkiin nuoriin ehdokkaisiin voi tutustua Kirkkohallituksen Ehdokasgalleriassa.

Kysyimme:
1. Kuka olet? [nimi, ikä, kotipaikkakunta, mitä teet elämälläsi (ammatti/toimi)]
2. Mihin olet ehdolla? (kirkolliskokous ja/vai hiippakuntavaltuusto)
3. Miksi olet ehdolla vaaleissa?
4. Millainen on tavallinen tiistai-iltasi?
5. Mitkä ovat keskeisimmät vahvuutesi luottamushenkilönä?
6. Mitä kolmea asiaa haluaisit eniten muuttaa/edistää kirkossa?
7. Mikä on lempiraamatunkohtasi?

Kinnunen, Kai

Hiippakuntavaltuustovaalit: nro 50
1. Kai Kinnunen, 29, Pirkkala, hallintotieteiden maisterivaiheen opiskelija
2. Olen ehdolla Tampereen hiippakuntavaltuustoon.
3. Olen ehdolla, koska haluan tukea kirkon tekemää työtä ja antaa oman osaamiseni sen käyttöön.
4. Yleensä kotona perheen kesken.
5. Tärkein vahvuuteni on innostus Jumalan valtakunnan työhön, valmius kuunnella muita ja oppia samalla.
6. Haluan lisätä mahdollisuuksia vapaaehtoisille vastuunkantajina kirkon työssä, tehdä kirkosta helpommin lähestyttävän ja edistää ympäristöystävällisiä käytäntöjä.
7. Minulla ei ole yhtä ainoaa, vaan useita mieleen painuneita, esimerkiksi Joh. 6:63-69, Luuk. 19:36-40

Latva-Hakuni, Elli

Kirkolliskokousvaalit: nro 70
Hiippakuntavaltuustovaalit: nro 39
1.Olen Elli Latva-Hakuni 26-vuotias ympäristötieteiden opiskelija Helsingin Yliopistossa ja suoritan tällä hetkellä opintoja Lahdessa. Toimin Lahden yhteisessä kirkkovaltuustossa ja Keski-Lahden seurakuntaneuvostossa valtuutettuna.
 
2. Olen ehdolla kirkolliskokous- ja hiippakuntavaltuustovaaleissa Tampereen hiippakunnassa. 
 
3. Olen asettunut ehdolle edistääkseni kirkkoa yhteisönä, joka ei sulje ketään pois, vaan kutsuu kaikkia yhteyteen. Minulle kirkko on yhteisö, joka ei luo pelkoja, vaan poistaa niitä rakkaudella.
 
4. Jos en ole kokouksessa, tai mukana jossain muussa järjestötoiminnassa, olen jumppaamassa tai viettämässä aikaa ystävien ja perheen kanssa.
 
5. Luottamushenkilönä otan asioista selvää ennen päätöksentekoa ja pystyn kyseenalaistamaan myös omia ajatuksiani. Lisäksi kirkko on tullut tutuksi monesta suunnasta: lähetyslapsena, isosena ja vapaaehtoisena. Tätä kokemusta kirkosta pystyn hyödyntämään myös luottamustehtävissä.
 
6. Kirkolliskokousedustajana haluan olla rakentamassa tässä ajassa uudistuvaa avointa kirkkoa. Tulevalla kaudella yksi tärkeä päätös on uudistaa kirkon hallintorakennetta, joka toivottavasti muuttuu nykyistä keveämmäksi. Tärkein päätös on kuitenkin kanta tasa-arvoiseen avioliittolakiin: pappien tulisi halutessaan saada vihkiä myös samaa sukupuolta olevia pareja. Kolmantena haluaisin muuttaa kirkon päätöksentekoa avoimempaan ja demokraattisempaan suuntaan.
 
7. Toivon kirkon olevan se, josta Jeesus viimeisenä iltanaan puhui: ”Kaikki tuntevat teidät minun opetuslapsikseni, jos te rakastatte toisianne.” (Joh. 13: 35)
 
 

Luoma, Reetta

Kirkolliskokousvaalit: nro 56
Hiippakuntavaltuustovaalit: nro 31

1. Reetta Luoma, 30 vuotta, Lahti, seurakuntapastori Keski-Lahden seurakunnassa

2. Olen ehdolla Tampereen hiippakunnasta sekä kirkolliskokoukseen että hiippakuntavaltuustoon.

3. Haluan kantaa vastuuta kirkostamme asenteella ”Tämä on myös minun kirkkoni”. Se ei ole sitä vain tulevaisuudessa, vaan jo nyt, ja siksi haluan nyt olla tuomassa oman panokseni siihen, millainen kirkko meillä on.

4. Käyn usein urheilemassa, esimerkiksi juoksulenkillä, ja orientoidun vähitellen vapaapäivien (ma-ti) jälkeen seurakunnan viikon tilaisuuksiin ja tapaamisiin. Tiistai-iltoihin on kiinteästi kuulunut myös Downton Abbey -sarja. Nyt kun sarja loppui :’( toivon että sen jälkeensä jättämää tyhjiötä täyttämään löytyy joku uusi sarja.

5. Tunnen seurakuntatyön haasteet ja mahdollisuudet todella hyvin. Osaan monipuolisesti työstää ja arvioida sitä, mitä seurakunnan toiminnassa tulee säilyttää ja mitä uudistaa. Olen pitkäjänteinen vaikuttaja ja osaan olla sovitteleva erilaisten näkemysten keskellä.

6. Haluan olla rakentamassa kirkkoon elävää yhteisöllisyyttä, lisätä seurakuntalaisten mahdollisuuksia olla aktiivisia tekijöitä ja luoda tilaa erilaisille kulttuureille, joista ihmiset voivat löytää omannäköisensä tavan elää seurakunnan yhteydessä.

7. Lempikohtani on pitkään ollut Joh. 11:40, jossa Jeesus sanoo: ”jos uskot, saat nähdä Jumalan kirkkauden”.Se on hieno muistutus Jumalan valosta, joka loistaa elämän pimeimpienkin hetkien keskelle. Ja toisaalta, siinä on myös lupaus ikuisesta kirkkaudesta Jumalan luona tämän elämän jälkeen.


Lähde, Joni

Kirkolliskokousvaalit
Hiippakuntavaltuustovaalit: nro 2
1. Olen Joni Lähde, 26-vuotias loppilainen toisen kauden kirkkovaltuutettu. Perheeseeni kuuluu avopuoliso, helmikuussa syntynyt poika sekä 5-vuotias kiinanpalatsikoira. Koulutukseltani olen ylioppilas ja työurani on painottunut tehtaiden pariin, nykyisin työskentelen kaasutehtaalla Riihimäellä. Luottamustehtäviä on kertynyt laidasta laitaan niin urheilun parista, puolueorganisaatiosta kuin kunnallis- ja kirkollispäättämisen puoleltakin. Harrastusten puolelta olin nuorempana aktiivi yleisurheilija, nyttemmin seuratoimitsija -puolella tulee enemmän touhuttua.
 
2. Olen ehdokkaana kirkolliskokousvaaleissa.
 
3. Haluan, että Kirkko on myös 2010-luvulla keskeinen osa suomalaista yhteiskuntaa, sen arjessa, sen juhlassa,sen surussa ja sen ilossa. Haluan, että Kirkko elää ajassa. Raamatun opetukset ovat suurimmalta osin ajattomia, mutta niitä täytyy osata soveltaa tähän päivään; tämän päivän epäkohtiin ja ongelmiin. Kirkon tulee olla helposti lähestyttävä ja kutsuva. Vastuunkantoa kirkkona koko luomakunnasta ympäristö ja erityisesti seurakuntien mittava metsäomaisuus huomioiden. Siksi olen ehdokkaana, meidän tavallisten ihmisten puolesta.
 
4. Tavallinen tiistai-iltani on joko työvuoro tehtaalla tai kotona perheen kanssa (koiran ulkoilutus, iltapala, TV, Sauna yms.)
 
5. En ole koskaan halunnut asettua mihinkään pylväspyhimyksen asemaan, tuon niitä mietteitä joita äänestäjäni minulta toivovat ja mitä nuori mies voi päätöksentekoon tuoda uusien näkökulmien kautta. En löpise itsestään selvyyksiä tai ylimääräisiä kannatuspuheenvuoroja. Puhun kun on oikeasti asiaa.
6. – Kirkkoa ”maanläheisemmäksi” / helpommin lähestyttäväksi
– Kirkon ympäristöasiat
– Heikommista huolehtiminen niin kotimaassa kuin ulkomaanavussa vielä enemmän framille ja agendaksi.
 
 

Sundéll, Lassi

Kirkolliskokousvaalit: nro 113
1. Lassi Sundéll, 27-vuotias sähköasentaja Pirkkalasta

2. Kirkolliskokousedustajaksi

3. Seurakunnan moniäänisyys pitää pystyä huomioimaan kirkollisessa toiminnassa avoimesti erilaisten näkemysten kesken ajankohtaisissa asioissa nykymaailmassa, kirkon luopumatta omista arvoista sekä keskeisistä opeista, sekä on tärkeää että myös nuoremmat ovat keskustelemassa näistä asioista.

4. Kesäisin tiistai-illat kuluvat yleensä tien päällä ja moottoripyörien parissa, ajokauden ulkopuolella enimmäkseen rauhallisina koti-iltoina.

5. Vahvuuksina pitäisin asioiden pohtimista usealta kannalta sekä miettimistä mitä päätöksistä seuraisi.

6. Edistäisin nuorten mahdollisuutta olla mukana seuraamassa ja keskustelemassa seurakunnan asioista, avointa ja rakentavaa keskustelua kirkon jäsenten välillä yhtenäisyyden hengessä sekä muuttaa käsitystä kirkosta vanhoillisena ja menneen ajan jäänteenä.

7. 1. Piet. 3:10-11: ”Sillä, joka tahtoo rakastaa elämää ja nähdä hyviä päiviä, varjelkoon kielensä pahasta ja huulensa vilppiä puhumasta, kääntyköön pois pahasta ja tehköön hyvää, etsiköön rauhaa ja pyrkiköön siihen.”

 

Huomenna 27.1. esittelemme vielä Turun hiippakunnan nuoria ehdokkaita!