Throwback kirkolliskokoukseen

Vielä throwback viime viikon kirkolliskokoukseen.

NAVI-ryhmä osallistui viime viikolla Turun kristillisellä opistolla järjestetyn syksyn kirkolliskokouksen seuraamiseen ja kirkolliskokousedustajien kanssa keskustelemiseen käytävillä. Viikko alkoi tällä kertaa jo sunnuntaina juhlallisesti reformaation merkkivuoden pääjumalanpalveluksella ja pääjuhlalla, joissa Anton oli mukana.

Keskustelua käytiin hyvin erityyppisistä asioista. Avioliitto puhutti jälleen paljon, jopa kolmena päivänä. Kirkkohallitus ilmoitti, miten se aikoo edistää kirkon tulevaisuuskomitean mietinnöstä eteenpäin menneitä asioita, joista yhtenä kohtana on nuorten osallisuus.

Toinen monen nuoren kannalta kiinnostava kohta on vapaaehtoistyön esteiden purkaminen. Toivottavasti se tarkoittaa esimerkiksi sitä, että nuoret voivat jonain päivänä saada avaimia kirkolle ja järjestää siellä toimintaa!

Seurakuntavaalit tulevat siirtymään viikolla nykyisen isänpäivän paikalta. Nuorten kannalta tärkeää on huomata, että ne ovat siis ensi vuonna Maata näkyvissä –festarien päällä. Ennakkoäänestäminen kannattaa!

Hallinnollisemmista asioista esillä oli tällä kertaa esimerkiksi kirkon tietohallintohankkesita tehtävä selvitys, jolla pyritään selvittämään, ovatko kirkon järjestelmät järkeviä kustannuksiltaan ja käytöltään, ja miten niitä voisi parantaa. Se on varmasti monen järjestelmiin turhautuneen työntekijän suuri ilo!

Kirkolliskokous on hyvin mielenkiintoinen paikka seurata mitä Suomen ev.lut kirkon ylintä päättävä elin saa aikaiseksi viikon aikana ja miten edustajien mielipiteiden kirjo voi olla toisessa asiassa hyvin konservatiivinen ja toisaalta jossakin hieman liberaali.

Usein on turhauttavaa, kun asioista ollaan niin eri mieltä, että tuntuu, ettei mitään saada aikaseksi. Toisaalta käytäväkeskusteluissa huomasi, että edustajilla on kova motivaatio ratkaisujen etsimiseen. Tärkeää työtä siellä tehdään, ja oli kiinnostavaa päästä seuraamaan.

Terveisin,
Anton Sutinen, NAVI:n puheenjohtaja
Katri Malmi, SLS:n NAVI-edustaja