Turun arkkihiippakunnan nuoria ehdokkaita

Esittelemme kirkolliskokous- ja hiippakuntavaltuustovaalien nuoria ehdokkaita. NAVI-ryhmä on pyytänyt esittelyt kaikilta 18-30-vuotiailta ehdokkailta, joiden yhteystiedot saimme hiippakunnilta, ja julkaisemme kaikki saamamme vastaukset.

Kaikkiin nuoriin ehdokkaisiin voi tutustua Kirkkohallituksen Ehdokasgalleriassa.

Kysyimme:
1. Kuka olet? [nimi, ikä, kotipaikkakunta, mitä teet elämälläsi (ammatti/toimi)]
2. Mihin olet ehdolla? (kirkolliskokous ja/vai hiippakuntavaltuusto)
3. Miksi olet ehdolla vaaleissa?
4. Millainen on tavallinen tiistai-iltasi?
5. Mitkä ovat keskeisimmät vahvuutesi luottamushenkilönä?
6. Mitä kolmea asiaa haluaisit eniten muuttaa/edistää kirkossa?
7. Mikä on lempiraamatunkohtasi?

Kallio, Emma

Hiippakuntavaltuustovaalit: nro 40
1. Olen Emma Kallio, 20-vuotias, ja vietän tällä hetkellä välivuotta Porissa. Olen töissä Porin seurakuntayhtymällä toimistoapulaisena ja suoritan samalla Tampereen yliopiston kauppatieteen kursseja.

2. ja 3. Olen ehdolla hiippakunnanvaltuustoon, koska haluan vaikuttaa asioihin ja varsinkin nuorten asemaan kirkossa ja seurakunnassa.

4. Normaali tiistai-iltani koostuu pitkälti netin selaamisesta, lukemisesta ja vapaaillasta nauttimisesta.

5. Luottamushenkilöinä vahvuuksiani on uskallus aukaista suuni, uteliaisuus uusiin asioihin, vuorovaikutustaitoni ja nuoruuden into.

6. Haluaisin keventää kirkon rakenteita, tehdä kirkosta ”matalan kynnyksen kirkon” jonne kaikki tuntisivat olonsa tervettulleiksi ja vapaaehtoistyön kehittäminen.

7. Raamatunkohdista itselleni tärkein on Matteuksen luku 23 jakeet 37-39. Omat arvoni nousevat tästä.

Rantala, Anniina

Kirkolliskokousvaalit: nro 163 
Hiippakuntavaltuustovaalit: 79
1.Olen Anniina Rantala 25-vuotias kaarinalainen valtiotieteen kandidaatti ja luokanopettajaopiskelija

2.Olen ehdolla kirkolliskokous- ja hiippakuntavaltuustovaalissa

3.Olen ehdolla vaaleissa, sillä nuorten on tutustuttava ja otettava osaa kirkon hallintoon ja vaikuttamiseen nyt, eikä odottaa huomista.

4. Tavallinen tiistai-iltani kuluu Littoisten seurakuntatalolla. Järjestän partiotoimintaa yläasteikäisille nuorille. Joka viikko opimme jotain uutta ja ennen kaikkea pidämme hauskaa yhdessä. Instassa voit seurata meitä nimellä @habavartio.

5. Katson maailmaa avoimin silmin ja haluan tarttua uusiin mahdollisuuksiin ja oppia niistä jotain.  Kunnioitan toisaalta myös perinteitä ja kokemuksen kautta hyväksi havaittuja asioita. Tasapainoilu uudistamisen ja perinteiden välillä on  vahvuuteni luottamustehtävässä.

6. Haluaisin vaikuttaa kirkkoon niin, että se on aidosti avoin kaikille, lähtökohdista riippumatta. Haluan vaikuttaa siihen, että nuoret löytävät oman paikkansa kirkossa ja näin takaavat sen, että kirkolla on jäseniä myös tulevaisuudessa.

7. Matt. 7:7

Kiitos kaikille NAVI:n blogisarjaan osallistuneille ehdokkaille, ja onnea vaaleihin!