Väistyvän puheenjohtajan joulutervehdys

Aika menee hurjaa vauhtia. En ihan tarkalleen tiennyt, millaisen matkan aloitin, kun kolme vuotta sitten pääsin NAVIn ydinryhmään TYT:n edustajana tekemään töitä nuorten aikuisten vaikuttamisen edistämiseksi. NAVIn kautta olen saanut uusia näkökulmia ja aivan mielettömiä kokemuksia tulevaisuuskomiteasta ja vaalivalvojaisista arkkipiispan syntymäpäiville. Jokaisen vuoden kohokohta on ollut Kirkko 2020 (nyk. 2025) -seminaari, jota jopa eräänä vuonna pääsin kunnianosoituksena juontamaan ja suunnittelemaan.

Olen kolmen vuoden aikana tavannut todella monta piispaa, mutta vielä onnellisempi olen kaikista kohtaamisista seurakunnissa vaikuttamistyötä tekevien verkostolaisten kanssa. Yhdessä olemme syöneet pizzaa ja iloinneet pienistä onnistumisista ja muutamien nuorten suurista äänimääristä seurakuntavaaleissa!

Tulevaisuus tulee kuitenkin vääjäämättä olemaan pian jo tänään. Haikein mielin väistyn NAVI:n puheenjohtajuudesta ja ydinryhmästä Nuori Kirkko ry:n valtuustoon jatkamaan työtä nuorten ja nuorten aikuisten hyväksi. Ensi vuonna on verkostoa tukemassa ja vetämässä innokas, osaava ja taitava tiimi. Iloitsen, kun olen päässyt tekemään tänä vuonna töitä näin energisen porukan kanssa! Kehoitan verkostoon kuuluvia ottamaan rohkeasti yhteyttä ydinryhmään, mikäli kaipaatte apua tai haluatte lähteä järjestämään jotakin oman hiippakuntanne vaikuttamistyön edistämiseksi, tältä huikealta tiimiltä saatte varmasti tukea ja apukäsiä!

Ensi vuodesta tulee mielenkiintoinen kirkolle reformaation merkkivuoden ja yhteiskunnan avioliittolain uudistuksen ristiaalloissa. NAVI on kerännyt varapuheenjohtajamme Lexan johdolla 9,5 teesiä liittyen tulevaisuuden kirkkoon. Vastauksia saatiin enemmän kuin osasimme unelmoida ja jään innolla seuraamaan, millaisiksi teesit muotoutuvat ja mitä kirkolta toivotaan. Toivon, että kaiken muutoksen keskellä kirkkomme säilyy lämpimänä yhteisönä, jossa kaikilla on hyvä olla.
Kiitän kaikkia, joiden kanssa olen saanut tätä polkua kulkea, se on ollut suuri ilo. Viettäkää rento ja lämmin joulu ja katsokaa rohkeasti tulevaisuuteen. Se on joka tapauksessa meidän!

Lämpimin kiitoksin,
Noora Isoranta,
NAVI:n väistyvä pj